Η Νέα Δημόσια Διοίκηση στην προσχολική αγωγή και ο ρόλος του Διευθυντή – Ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών: η περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.

Πρώτος συγγραφέας: Τογκούρη, Αναστασία
Επόπτης Καθηγητής: Καφετζόπουλος, Δημήτριος
Μορφή: Electronic Thesis or Dissertation
Γλώσσα: Greek
Άλλες Λεπτομέρειες Έκδοσης: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 2023
Τμήμα: Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσια Διοίκηση
Θέματα/Λέξεις Κλειδιά:
Διαθέσιμο Online: http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28841
id dspace-2159-28841
recordtype dspace
spelling dspace-2159-288412023-04-27T00:03:55Z Η Νέα Δημόσια Διοίκηση στην προσχολική αγωγή και ο ρόλος του Διευθυντή – Ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών: η περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τογκούρη, Αναστασία Καφετζόπουλος, Δημήτριος Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσια Διοίκηση Παιδικοί σταθμοί Η παρούσα εργασία ασχολείται με τη συμβολή της νέας δημόσιας διοίκησης στην προσχολική αγωγή και τον ρόλο του διευθυντή-ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών, με εστίαση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αρχικά, στην εργασία γίνεται αναφορά στην έννοια και σημασία της ηγεσίας. Επίσης, αναφέρονται τα γενικά χαρακτηριστικά της ηγεσίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ηγεσίας στην πρώιμη παιδική ηλικία. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται πρωτογενής ποσοτική έρευνα σε εκπαιδευτικούς προσχολικής εκπαίδευσης με στόχο να αναδειχτούν οι απόψεις τους σχετικά με τα χαρακτηριστικά ικανότητας της ηγεσίας, καθώς και οι απόψεις τους σχετικά με τα χαρακτηριστικά της ηγεσίας που αφορούν τον μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, προκύπτουν ιδιαίτερα θετικά συμπεράσματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά ικανότητας ηγεσίας των διευθυντών/ντριών των συμμετεχόντων, καθώς σε όλα τα χαρακτηριστικά ηγεσίας που εξετάστηκαν οι συμμετέχοντες υποστήριξαν σε βαθμό άνω του μετρίου ότι τα διαθέτει ο/η διευθυντής/ντρια τους. Όμοια συμπεράσματα προκύπτουν και για τα χαρακτηριστικά ικανότητας ηγεσίας των διευθυντών/ντριών των συμμετεχόντων για τον μετασχηματισμό παιδικών σταθμών, όπου και πάλι, σε όλα τα χαρακτηριστικά ηγεσίας για τον μετασχηματισμό παιδικών σταθμών που εξετάστηκαν, οι συμμετέχοντες υποστήριξαν σε βαθμό άνω του μετρίου ότι τα διαθέτει ο/η διευθυντής/ντρια τους. Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023. 2023-04-26T06:51:41Z 2023-04-26T06:51:41Z 2023-04-26T06:51:41Z 2023 Electronic Thesis or Dissertation http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28841 el Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
institution University of Macedonia
collection DSpace collection
language Greek
topic Παιδικοί σταθμοί
spellingShingle Παιδικοί σταθμοί
Τογκούρη, Αναστασία
Η Νέα Δημόσια Διοίκηση στην προσχολική αγωγή και ο ρόλος του Διευθυντή – Ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών: η περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
description Διπλωματική εργασία--Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη, 2023.
abstract Η παρούσα εργασία ασχολείται με τη συμβολή της νέας δημόσιας διοίκησης στην προσχολική αγωγή και τον ρόλο του διευθυντή-ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών, με εστίαση στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης. Αρχικά, στην εργασία γίνεται αναφορά στην έννοια και σημασία της ηγεσίας. Επίσης, αναφέρονται τα γενικά χαρακτηριστικά της ηγεσίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ηγεσίας στην πρώιμη παιδική ηλικία. Στη συνέχεια, πραγματοποιείται πρωτογενής ποσοτική έρευνα σε εκπαιδευτικούς προσχολικής εκπαίδευσης με στόχο να αναδειχτούν οι απόψεις τους σχετικά με τα χαρακτηριστικά ικανότητας της ηγεσίας, καθώς και οι απόψεις τους σχετικά με τα χαρακτηριστικά της ηγεσίας που αφορούν τον μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, προκύπτουν ιδιαίτερα θετικά συμπεράσματα σχετικά με τα χαρακτηριστικά ικανότητας ηγεσίας των διευθυντών/ντριών των συμμετεχόντων, καθώς σε όλα τα χαρακτηριστικά ηγεσίας που εξετάστηκαν οι συμμετέχοντες υποστήριξαν σε βαθμό άνω του μετρίου ότι τα διαθέτει ο/η διευθυντής/ντρια τους. Όμοια συμπεράσματα προκύπτουν και για τα χαρακτηριστικά ικανότητας ηγεσίας των διευθυντών/ντριών των συμμετεχόντων για τον μετασχηματισμό παιδικών σταθμών, όπου και πάλι, σε όλα τα χαρακτηριστικά ηγεσίας για τον μετασχηματισμό παιδικών σταθμών που εξετάστηκαν, οι συμμετέχοντες υποστήριξαν σε βαθμό άνω του μετρίου ότι τα διαθέτει ο/η διευθυντής/ντρια τους.
advisor Καφετζόπουλος, Δημήτριος
format Electronic Thesis or Dissertation
author Τογκούρη, Αναστασία
author-letter Τογκούρη, Αναστασία
department Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημόσια Διοίκηση
title Η Νέα Δημόσια Διοίκηση στην προσχολική αγωγή και ο ρόλος του Διευθυντή – Ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών: η περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
title_short Η Νέα Δημόσια Διοίκηση στην προσχολική αγωγή και ο ρόλος του Διευθυντή – Ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών: η περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
title_full Η Νέα Δημόσια Διοίκηση στην προσχολική αγωγή και ο ρόλος του Διευθυντή – Ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών: η περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
title_fullStr Η Νέα Δημόσια Διοίκηση στην προσχολική αγωγή και ο ρόλος του Διευθυντή – Ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών: η περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
title_full_unstemmed Η Νέα Δημόσια Διοίκηση στην προσχολική αγωγή και ο ρόλος του Διευθυντή – Ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών: η περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
title_sort Η Νέα Δημόσια Διοίκηση στην προσχολική αγωγή και ο ρόλος του Διευθυντή – Ηγέτη στο μετασχηματισμό των παιδικών σταθμών: η περίπτωση των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
publisher Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
publishDate 2023
url http://dspace.lib.uom.gr/handle/2159/28841
_version_ 1828238202912112640
score 13,07304